Tonijnkoekjes met wortel en courgette

6 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en koolraap en kook beide gaar. Giet af en stamp de aardappelen en koolraap tot een stamppot.
  2. Was en rasp de courgette, wortel en rode kool. Maak de tonijn los. Hak de kervel fijn. Klop de eieren los.
  3. Meng de courgette, wortel, rode kool en losgeklopte eieren door de stamppot en breng op smaak met kurkuma, zout en peper. Voeg vervolgens de tonijn en kervel toe en meng nogmaals.
  4. Vorm 8 ronde koekjes van de stamppot.
  5. Verhit olie in een pan en bak dan de koekjes voorzichtig 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer direct.

 

TIP: Voor een lager vetgehalte van de koekjes kunt u stap 5 ook vervangen door de koekjes in de oven op te warmen tot ze goudbruin zien.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 4 aardappels
  • 1 knolraap
  • 1 courgette
  • 1 grote wortel
  • 100 g rode kool
  • 2 takjes kervel
  • 2 eieren
  • kurkuma
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print