Tonijnburger voor de BBQ

2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

Een keer wat anders op de bbq dan vlees? Probeer deze lekker tonijnburgers eens uit! Om je barbecue helemaal af te maken hebben we ook nog een heerlijke guacomolesalade als bijpassende salade. 

 

Bereidingswijze tonijnburger

  • Neem een beslagkom en doe alle bovenstaande ingredi├źnten voor de tonijnburger hierin
  • Kneed alles goed door met de hand
  • Verdeel de mix over drie gelijke porties en maak hier al knijpend ballen van
  • Vervorm de ballen al knijpend in een platte burger
  • Leg alle burgers op een bord, dek het goed af en laat ze een nachtje in de koelkast staan
  • Leg de volgende dag de burgers op de grill. 2 minuten per kant en laat ze mooi goudbruin worden
  • Eet smakelijk!

Bereiding Grove Guacomolesalade:

  • Snijd 2 grote tomaten in grove blokken en snijd de knoflook fijn.
  • Snipper vervolgens de rode ui zeer fijn en snijd de avocado ingrove blokken.
  • Knijp de imoen uit over de avocado en tomaat en meng dit losjes.
  • Snijd het kleine stukje Spaanse peper ragfijn en voeg dit toe.
  • Snijd de koriander fijn en voeg dit samen met wat zeezout en peper toe.
  • Meng alles losjes.

Serveerwijze:

  • Snijd de Lepinja bollen ruim in
  • Leg wat pluksla op de bodem en vervolgens de gegrilde Tonijnburger hierop
  • Voeg een flinke schept met de guacomolesalade toe en klap de bovenkant terug
  • Serveer eventueel met hippe prikker

 

https://www.youtube.com/watch?v=VbF4APCG1z4

Ingredi├źnten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot in een vleugje olijfolie (120 gram)
  • 25 gram rode ui, zeer fijngesneden
  • 25 gram champignons, zeer fijngesneden
  • 25 gram augurk, zeer fijngesneden
  • 40 gram havermout
  • 1 tl sambal
  • 1 tl raz el hanout kruiden
  • 1 flinke eetlepel chiazaad
  • 3 lepinja broodbollen (Lepinja brood is een Bosnisch pita-achtig brood en is zelf te maken of kant en klaar te koop als broodje)
  • 2 grote tomaten
  • Klein teentje knoflook
  • 30 gram rode ui
  • 1 avocado
  • ┬Ż limoen
  • Klein stukje Spaanse peper
  • Takjes verse koriander
Delen
Print