Tonijn Inspirations Chili & Knoflook Wokschotel
Bereiden
1. Snipper de lente-uitjes fijn, snijd de asperges in stukjes, halveer de peultjes, snijd de paksoi in kwarten en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de rode peper in schijfjes maar let op: de pitjes zijn eetbaar maar wel extra pittig.
2. Meng de honing en sojasaus in een kom en zet dit even opzij. Kook ondertussen de mie volgens de verpakking.
3. Plaats de wok of een grote hapjespan op hoog vuur. Verhit de zonnebloemolie en sesamolie, wacht even totdat deze heet zijn en bak dan de knoflook en gember voor 20-30 seconden. Voeg vervolgens de lente-ui, asperges, rode peper en paksoi toe. Wok de groenten enkele minuten.
4. Giet de sojasaus, het honingmengsel en de gekookte, uitgelekte mie erbij. Wok alles weer enkele minuten. Rooster ondertussen de sesamzaadjes tot ze licht gekleurd zijn.
5. Voeg tot slot de Tonijn Inspirations Chili & Knoflook toe, samen met de verse koriander. Wok nog 20 seconden en roer alles goed door elkaar. Serveer met het geroosterde sesamzaad en wat extra blaadjes koriander. Om het gerecht wat milder te maken, kunt u er een limoenschijfje bij serveren.
Ingrediënten
- 2 bakjes John West Tonijn Inspirations Chili & Knoflook (80g)
- 5 lente-uitjes
- 1 rode peper
- 5 asperges
- 10 peultjes
- 1 paksoi
- 2 teentjes knoflook
- verse gember (2cm)
- 4 el sojasaus
- 1 el vloeibare honing
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 125 g eiermie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el verse koriander