Toastjes tonijnmayonaise en gevulde tomaat

6 personen
40 minuten
Voorgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Kook 5 eieren en splits het 6e ei. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Klop het eigeel samen met de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Roer de olie er geleidelijk aan doorheen tot een mayonaise ontstaat.
  3. Voeg dan de appelazijn en de tonijnstukken toe en meng dit door de mayonaise. Zet afgedekt in de koelkast.
  4. Halveer de gekookte eieren. Haal het eigeel uit alle eieren en verbrokkel dit. Hak het eiwit van de eieren fijn.
  5. Ontdoe de tomaat van zijn zaden en snijd de rest in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng de tomaat, ui en eiwit in een kom.
  6. Toast het brood en druk er cirkeltjes uit met behulp van ronde bakvormpjes. Besmeer elk toastje met een laag tonijnmayonaise, eventueel met behulp van een spuitzak. Hak de bieslook grof en garneer de toastjes hiermee.
  7. Vul de tomaten met het eiwitmengsel en bestrooi met het gebrokkelde eigeel. Serveer de toastjes naast de tomaten.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (145g)
  • 6 eieren
  • 1 el mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 klein bosje bieslook
  • 1 tomaat
  • 3-6 sneden brood
  • peper en zout
Delen
Print