Teriyaki-Tonijnburger

2 personen
10 minuten
Lunch
Tonijn

Bereiden

  1. Splits het ei. Meng in een kom de tonijn, teriyaki saus, broodkruimels en eiwit tot een geheel. Voeg de geperste knoflook en tabasco per druppel naar smaak toe en breng op smaak met zout en peper. Mix het geheel opnieuw goed, kneed er twee ballen van en druk deze plat tot burgers.
  2. Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak elke kant van de tonijnburgers voor 2-3 minuten tot ze goudbruin kleuren.
  3. Besmeer de broodjes met een dun laagje mayonaise, plaats er een tonijnburger bovenop, leg de sla op de burger en maak het geheel af met een laatste dot mayonaise.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 2 broodjes
  • 60 ml teriyaki saus
  • 50 g broodkruimels / paneermeel
  • 1 ei
  • 1 klein teentje knoflook
  • tabasco
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print