Teriyaki Tonijnburger

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat er een smeuïge massa ontstaat. Het geheel moet een beetje op gehakt lijken. Mocht de massa niet stevig genoeg zijn, voeg dan wat extra broodkruimels toe.

Vorm van het mengsel 4 tot 5 burgers. Grill deze op een hete BBQ of in een koekenpan met een beetje olie.  Meng je favoriete mayonaise met 1 theelepel Wasabi pasta en besmeer naar smaak het burger broodje. Serveer de Tonijn Teriyaki burger op het broodje. Garneer met wat blaadjes kropsla, zeewiersalade en een paar plakjes ingemaakte gember.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Voor de burger:
  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (120g)
  • 50 ml sojasaus
  • 20 ml sesamolie
  • 25 g geraspte verse gember
  • 1 ei 
  • 100 g verse broodkruimels
  • 2 gesneden bosuien
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • Voor de garnering:
  • 4 tot 5 burgerbroodjes
  • paar blaadjes kropsla
  • zeewiersalade
  • plakjes ingemaakte gember
  • 1 tl wasabi pasta
  • 3 el mayonaise
Delen
Print