All season tagliatelle met makreel en ansjovis
2 personen
15 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
Sportchef Erik geeft je pasta-inspiratie waar heel de familie gek op is. Deze heerlijke pasta staat ook nog eens binnen no time op tafel. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Kook de tagliatelle 8 minuten in kokend water.
- Giet de pasta af en spoel de pasta nog even na.
- Verhit een wokpan met olijfolie en bak de knoflookteentjes, de stukken ui en de reepjes puntpaprika.
- Voeg vervolgens de paddenstoelenmix toe aan de wok en bak deze 4 minuten mee op hoog vuur. Tip schudt de pan goed, zodat alles goed wordt gebakken.
- Voeg de tagliatelle en de pesto toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg daarna de makreel toe en het gerecht is klaar om te serveren.
- Verdeel alles over twee borden, nog een snufje peper eroverheen en strooi als finishing touch John West ansjovisfilets en toefje rucola over het gerecht.
Variatie: Tonijnmoot in vleugje olijfolie 120g
Weetjes
- Vers koken in 15 minuten
- Variatie: Tonijnmoot in een vleugje olijfolie
[embed]https://youtu.be/t9eBF1tnbWY[/embed]
Ingrediënten
- 1 blikje John West Makreel Easy Peel (115g)
- 1 blikje John West ansjovisfilets, fijngesneden (50g)
- 150 gram Tagliatelle (ongekookt 75 gram p.p.)
- 200 gram paddenstoelenmix, grof aan plakjes snijden
- 125 gram rode ui, grove stukken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 125 gram zoete rode puntpaprika, in reepjes
- 2 eetlepels groene pesto
- 40 gram rucola
- Peper
- 5 ml olijfolie om in te bakken
- Extra vierge olijfolie en verse basilicum
Print