All season tagliatelle met makreel en ansjovis

2 personen
15 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

Sportchef Erik geeft je pasta-inspiratie waar heel de familie gek op is. Deze heerlijke pasta staat ook nog eens binnen no time op tafel. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle 8 minuten in kokend water.
  • Giet de pasta af en spoel de pasta nog even na.
  • Verhit een wokpan met olijfolie en bak de knoflookteentjes, de stukken ui en de reepjes puntpaprika.
  • Voeg vervolgens de paddenstoelenmix toe aan de wok en bak deze 4 minuten mee op hoog vuur. Tip schudt de pan goed, zodat alles goed wordt gebakken.
  • Voeg de tagliatelle en de pesto toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg daarna de makreel toe en het gerecht is klaar om te serveren.
  • Verdeel alles over twee borden, nog een snufje peper eroverheen en strooi als finishing touch John West ansjovisfilets en toefje rucola over het gerecht.

Variatie: Tonijnmoot in vleugje olijfolie 120g

Weetjes

  • Vers koken in 15 minuten
  • Variatie: Tonijnmoot in een vleugje olijfolie

[embed]https://youtu.be/t9eBF1tnbWY[/embed]

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Makreel Easy Peel (115g)
  • 1 blikje John West ansjovisfilets, fijngesneden (50g)
  • 150 gram Tagliatelle (ongekookt 75 gram p.p.)
  • 200 gram paddenstoelenmix, grof aan plakjes snijden
  • 125 gram rode ui, grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 gram zoete rode puntpaprika, in reepjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 40 gram rucola
  • Peper
  • 5 ml olijfolie om in te bakken
  • Extra vierge olijfolie en verse basilicum
Delen
Print