Sunset Thai Salad

2 personen
20 minuten
Lunch
Tonijn

Bereiden

  1. Halveer de sperziebonen en cherrytomaatjes. Snijd de ui, bleekselderij en sla in reepjes. Bewaar de buitenste laagjes van de sla voor de garnering. Hak de koriander, munt en pepertjes fijn. Bewaar van zowel de koriander als de munt 5-7 gram voor de garnering. Pers de limoenen uit en vang het sap op. Bewaar 2 partjes limoen voor de garnering. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar in water met een snufje zout.
  3. Meng voor de dressing het limoensap, de vissaus en de Spaanse pepertjes in een kom.
  4. Meng de rode ui, bleekselderij, cherrytomaten, little gem sla en de tonijn door elkaar in een grote kom. Voeg de sperziebonen en de dressing toe en meng het goed door elkaar.
  5. Leg de buitenste blaadjes little gem sla op een bord en verdeel er de salade met tonijn over.
  6. Garneer met wat extra blaadjes munt en koriander, en een partje limoen.

 

Bekijk hier hoe ik het recept bereid.

Eet smakelijk, groetjes Jaymz

Ingrediënten

  • 1 blikje John West MSC Tonijnmoot in water (145 g)
  • 200 g sperziebonen
  • 10 cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kropjes little gem sla
  • ½ bos koriander
  • ½ bos munt
  • 2 Spaanse pepertjes
  • 2 limoenen (of limoensap)
  • 50 ml vissaus
Delen
Print