Stamppot boerenkool met kappertjes en Makreel
Bereiden
1. Lek de makreelfilets uit. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Maak de groentebouillon.
2. Doe de aardappelen en bouillon in een ruime pan en breng aan de kook. Leg de boerenkool erop, sluit de pan goed en kook op laag vuur in 30 min. gaar. Voeg evt. wat extra bouillon toe.
3. Bak de spekblokjes in 1 el olie op laag vuur in 15 min. knapperig. Verdeel de makreel in mooie stukken.
4. Giet de aardappelen af en vang het evt. vocht op. Voeg de spekjes, het spekvet en de kappertjes toe en stamp alles goed door elkaar. Voeg de rest van de olie toe en indien nodig nog wat van het kookvocht of bouillon en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en evt. zout. Schep dan voorzichtig de makreel erdoor en serveer direct.
Geef de zilveruitjes er apart bij.
Bereiden ± 40 min.
p.p. ± 740 kcal / 28 g eiwit / 42 g vet (waarvan 34 g onverzadigd) / 63 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
- 1200 g kruimige aardappelen
- 500 ml groentebouillon (van tablet)
- 600 g gesneden boerenkool
- 125 g magere spekblokjes
- 75 ml extra vergine olijfolie
- 3 el kappertjes
- zilveruitjes