Spinaziestamppot met zalm

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Schil de aardappels en kook deze in water met zout in 25 min gaar. Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder het vel en de graten en maak de zalm los. Hak de spinazie en de hazelnoten grof.

2. Bak de spekblokjes in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig. Verkruimel de chilipeper zonder het steeltje over de spekjes en zet de pan opzij. Rooster de hazelnoten in een koekenpan lichtbruin.

3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de mascarpone, spinazie en spekjes met vet erdoor en breng op smaak met hazelnootolie, zout en peper. Schep tot slot de zalm erdoor, bestrooi met de hazelnoten en serveer.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 1,5 kg kruimelige aardappels
  • 300 g gewassen spinazie
  • 150 g spekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 50 g hazelnoten
  • 250 g mascarpone
  • 3 el hazelnootolie
  • zout en peper
Delen
Print