Slierten groente salade met John West For Salads Tuna Balsamic

2 personen
20 minuten
Borrelhapje
Tonijn

Bereiden

Maak een dressing van 1 tl mosterd, 3 el olijfolie, en 1 el Balsamicoazijn. Maak vervolgens van de courgette, wortel en de komkommer lange repen met behulp van een mandoline, spirelli of anders met een kaasschaaf dunne plakken en vervolgens in slierten. Verwarm de grillpan en snij de little gem in de lengte in tweeën. Bestrijk het snijvlak met wat olijfolie en gril even beide kanten zodat je net een grillsmaak aan de sla krijgt. Leg de gegrilde sla op de borden en verdeel hier de groenten slierten over. Maak af met de tonijn en de olijven, kappertjes en als laatste de dressing.

Tip: als je begint met de mosterd en al roerend de olijfolie en de balsamicoazijn er doorheen mengt krijg je een mooie gebonden dressing.

 

Ingrediënten

  • 1 blikje John West For Salads Tuna Balsamic 110g
  • ½ courgette, gewassen
  • 1 winterwortel, geschild
  • ½ komkommer, gewassen
  • 1 little gem
  • 80 g tagiatische olijven (kan ook met andere olijven)
  • 1 el kappetjes (even af gespoeld)
  • 1 tl Franse mosterd
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • Extra: Grillpan
Delen
Print