Salade Nicoise

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Snijd de topjes van de haricot verts af en halveer het overgebleven deel. Breng de haricot verts in ruim water aan de kook en kook deze voor 3-4 minuten. Giet ze hierna af en spoel ze af met koud water.

2. Kook ondertussen de eieren hard en snijd deze in vier gelijke stukken.

3. Voor de dressing neemt u een klein kommetje. Meng hierin de witte wijnazijn met de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Klop daarna rustig de olijfolie er doorheen.

4. Lek het blikje tonijnstukken uit. Halveer de cherrytomaatjes. Doe de tonijn, sla, haricot verts, olijven en cherrytomaten in een kom en meng het door elkaar. Schenk de dressing over de salade en garneer hem met de stukjes ei.

TIP: Heerlijk met een stukje ciabatta!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 1 zak gemengde sla
  • 2 eieren
  • 100 g haricot verts
  • 50 g zwarte olijven
  • 12 cherrytomaatjes
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn
  • ¼ tl mosterd
  • zout en peper
Delen
Print