Rode Zalmpastei met doperwten

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de bevroren plakjes bladerdeeg uit zodat ze ontdooien. Versnipper de sjalot en snijd de aardappelen in blokjes. Lek de zalm uit en verwijder de graten en het vel. Bereid 400 ml visbouillon van een tablet. Hak de peterselie fijn. Klop het ei los.

2. Smelt in een hapjespan de boter en fruit hierin de sjalot. Strooi er de bloem overheen en bak 1 minuut. Schenk de visbouillon al roerend bij het mengsel in de hapjespan tot het een gladde, gebonden saus wordt.

3. Voeg eerst de crème fraîche toe. Voeg dan de doperwten met de aardappelblokjes toe. Schep vervolgens voorzichtig de zalm erdoor. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper.

4. Schep het zalmmengsel in een ingevette ronde ovenschaal (inhoud ong. 1,5 l) of 4 kleine bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de schaal. Maak de rand van de schaal vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en maak in het midden een insnede.

5. Bak de zalmpastei in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten tot het een goudbruin, krokant laagje krijgt.

Bereiden: ± 15 min / Oven: 30-35 min

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 sjalot
  • 400 g voorgekookte aardappelen
  • 400 ml visbouillon (van tablet)
  • 3 el peterselie
  • 3 el bloem
  • 25 g boter
  • 125 ml crème fraîche (halfvet)
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 ei
Delen
Print