Risotto met tonijn en prei

4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Snijd de witte delen van de prei in halve rondjes en was de prei in een vergiet. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een pan. Voeg de prei toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten onder constant roeren.
  3. Voeg de rijst en de witte wijn toe, blijf ondertussen goed roeren. Zodra de wijn is geabsorbeerd, voeg dan heet water toe, breng op smaak met zout en het laurierblad en blijf goed roeren.
  4. Elke keer als de risotto bijna al het water heeft opgenomen, voeg dan weer een nieuwe pollepel water toe. Het blijven roeren in de risotto is belangrijk om deze niet aan te laten branden.
  5. Als de rijst 15 minuten op het vuur staat, voeg dan de verkruimelde tonijn toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  6. Op het moment dat de risotto bijna gaar is, voeg dan de rest van de boter, de crème fraîche en de Parmezaanse kaas toe. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper. Serveer direct.

 

TIP: Voeg voor een extra vissmaak visbouillon aan de risotto toe in plaats van (een deel van het) water!

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West MSC Tonijnmoot in Water (145g)
  • 350 g risotto rijst
  • 4 prei
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • zout en peper
Delen
Print