Ratatouille met tonijn

4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Laat de tonijn uitlekken, maak los en plaats deze in een kom. Voeg de citroensap en tijm van 8 takjes toe, meng goed door en laat minimaal 8 minuten marineren.
  2. Snipper de ui en snijd de aubergine, aardappel, paprika’s, courgette, tomaten en gekonfijte citroen in kleine stukjes.
  3. Verhit olie in een grote soeppan en fruit de ui kort. Voeg vervolgens een voor een de volgende ingrediënten toe: eerst de aubergine, dan de aardappel, vervolgens de groene paprika, dan de rode paprika en tot slot de tomaten en gekonfijte citroen. Wacht tussen elk ingrediënt ongeveer een minuut.
  4. Pers het teentje knoflook boven de groenten uit, voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het laurierblad toe en een paar takjes tijm naar smaak.
  5. Plaats de deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur gaar koken. Roer af en toe om.
  6. Serveer de ratatouille in diepe borden bovenop een laag gemarineerde tonijn.

 

TIP: Zonder aardappelen wordt dit gerecht iets lichter en frisser, erg lekker voor in de zomer!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnstukken in Water (400g)
  • ± 10 takjes tijm
  • 5 el citroensap
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 stevige aardappel
  • 1 groene & 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 gekonfijte citroen (te koop in Marokkaanse of oosterse winkels)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • peper en zout
Delen
Print