Quiche met zalm en broccoli

4 personen
40 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4. Snijd de roosjes van de broccoli, rasp de kaas en laat de zalm uitlekken. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Kook de broccoli voor precies 2 minuten, spoel af met koud water en laat deze op een bord drogen.
  3. Mix in een kom de eieren en melk. Voeg de zalm toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Vet een ovenschaal in en beleg de bodem en randen met de plakjes bladerdeeg. Giet het zalmmengsel over de bodem en verdeel de broccoliroosjes er overheen. Besprenkel met de geraspte kaas.
  5. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven. Serveer direct, of plaats het nog even in de koelkast om later als koud gerecht te eten. Allebei even lekker!

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm 213g
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 25 g cheddar kaas
  • zout en peper
Delen
Print