Quiche lorraine met tonijn

4 personen
Langer dan 1 uur
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in.
  2. Beleg de bodem van de bakvorm met het bladerdeeg, en prik met een vork een paar keer in het deeg.
  3. Plaats bakpapier op de taartbodem en bestrooi met wat pitjes of bonen. Bak voor 15 minuten in de oven, haal dan het papier en de noten er weer af. Laat de oven aan staan.
  4. Klop ondertussen in een kom de eieren samen met de melk en crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Bedek de taartbodem met de tonijnstukken. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel het eimengsel eroverheen.
  6. Zet de quiche voor 35-40 minuten in de oven.

 

TIP: Serveer met een salade! Wist u dat deze quiche koud net zo lekker is?

Ingrediënten

  • 2 blikken John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 6-10 plakken bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 250 ml crème fraiche
  • 50 g geraspte kaas
  • boter (voor invetten bakvorm)
  • nootmuskaat
  • zout en peper
Delen
Print