Pizza Salmone e pomodori

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Zeef de bloem boven een kom en roer het zout erdoor. Los de verse gist op in enkele eetlepels warm water; voeg een snufje suiker toe en laat 10 minuten op een warme plaats staan (overslaan bij gebruik droge gist). Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet hierin het gistmengsel (of strooi de gedroogde gist erin), de melk en de olie. Meng door elkaar en kneed tot een soepel deeg (ca. 15 minuten kneden). Voeg indien nodig wat extra water toe. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten op een warme plaats.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de uitjes en snijd de tomaten en mozzarella in plakjes. Lek de zalm uit, verwijder eventueel vel en graten en maak de zalm los.

3.  Kneed het deeg goed door, verdeel het in twee stukken en rol uit tot cirkels met een dikte van ½ cm op een met bloem bestoven werkblad. Leg de bodems op een ingevette bakplaat. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus, verdeel de tomaat erover en daarop de zalm, mozzarella en lente-ui. Bak de pizza's in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.

* Voor een snellere variant maak je gebruik van een kant-en-klare pizzabodem.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 3 lente-uitjes
  • 4 tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 500 g bloem
  • 25 g verse gist (of 1 zakje gedroogde gist)
  • 1 tl zout
  • snufje suiker
  • 3 el melk
  • 3 el olijfolie
  • 4 el tomatenpastasaus
Delen
Print