Paprika met zalm-venkelragout

6 personen
30 minuten
Borrelhapje
Zalm rood

Bereiden

1. Snijd de ui, knoflook, bieslook en venkelknol fijn.

2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en laat 5 min. zachtjes bakken.

3. Voeg de bloem toe en laat kort garen. Voeg de sherry toe zodat een stevige saus zonder klontjes ontstaat.

4. Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en vel en prak de vis fijn. Roer de zalm door de saus en breng op smaak met zout en peper. Laat goed afkoelen en opstijven.

5. Snijd het kapje met het steeltje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met de zalmragout. Snijd elke paprika in plakken van 2cm, Garneer met bieslook. Laat het geheel ongeveer een half uur afkoelen voor u het serveert.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 60 g boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkelknol
  • 60 g bloem
  • 1 el droge sherry (fino)
  • 180 ml groentebouillon
  • 4 puntpaprika's
  • bieslook ter garnering
Delen
Print