Paddenstoelrisotto met tonijn

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Snijd de champignons in plakjes en de gemengde paddenstoelen in stukken. Snipper de sjalotjes, rasp de schil van een schoongeboende citroen en snijd de peterselie fijn. Maak de kippenbouillon zoals omschreven op de verpakking en houd dit zo warm mogelijk zonder het te laten koken.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin alle paddenstoelen 5-7 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

3. Verhit 1 el boter in een pan met dikke bodem. Voeg de geperste knoflook en sjalotten toe en bak in 3 min. glazig. Doe de rijst erbij en bak totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer totdat alle wijn is opgenomen. Voeg in delen de bouillon al roerend toe aan de risotto, zodat het steeds goed wordt opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 min.

4. Breng op smaak met zout en peper. Roer het kleine klontje boter, de citroenrasp, de paddenstoelen en de tonijn door de risotto. Laat kort staan, verdeel de risotto over 4 borden en garneer met peterselie.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120 g)
  • 250 g champignons
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotten
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 2 el fijngesneden (blad)peterselie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 g Lassie Risottorijst
  • 125 ml witte wijn
  • olijfolie
  • 1 el boter + een klontje van ongeveer 25 g
Delen
Print