Open lasagne met Makreel en tuinkers
Bereiden
1. Boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp het gele gedeelte van de schil en pers de vrucht uit. Maal de peultjes schoon en lek de makreelfilets uit.
2. Breng een flinke pan water aan de kook. Kook de peultjes in water met zout in 5-6 min. beetgaar.
3. Verwarm de citroensap, rasp en mascarpone in een (saus)pan op laag vuur. Roer de saus glad en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm. Voeg evt. water of witte wijn toe als de saus te dik wordt.
4. Halveer de lasagnebladen. Zet nieuw water op en voeg een flinke snuf zout aan het kokend water toe. Kook de lasagnevellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
5. Leg op 4 borden een lasagneblad. Verdeel er ⅓ van de peultjes en makreel over. Schep er een lepel saus op. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de lasagne, peultjes en makreel. Schep er steeds een lepel citroensaus over. Verdeel de rest van de saus over stapeltjes. Bestrooi met de tuinkers en peper naar smaak. Lekker met een frisgroene salade erbij.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Water Easypeel (115g)
- 1 citroen
- 200 g peultjes
- 250 g mascarpone
- 6 bladen (verse) lasagne (à 250 g)
- evt. witte wijn naar smaak
- 2 el tuinkers