Marokkaanse couscous met tonijn

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Snijd de tomaten in blokjes, hak de koriander fijn, pers de limoen boven een schaaltje uit en rasp de schoongeboende schil van de limoen boven hetzelfde schaaltje. Breng het water aan de kook.
  2. Meng in een kom de garam masala, tomatenpuree, honing, limoensap en limoenrasp. Voeg 3 el kokend water toe en mix het tot een dikke saus. Laat deze vervolgens 2-3 minuten rusten.
  3. Voeg de couscous en de rest van het kokendhete water toe. Meng het geheel goed door elkaar, dek de kom af met aluminiumfolie en laat het voor 4-5 minuten rusten.
  4. Meng ondertussen in een andere kom de tomaten, amandelschijfjes en koriander met de tonijn. Voeg dit samen met de couscous, mix alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 4 tomaten
  • 15 g verse koriander
  • 500 ml water
  • 2 el honing
  • 2 tl garam masala (kruiden)
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 g geroosterde amandelschijfjes
  • 250 g couscous
  • 1 limoen
  • zout en peper
Delen
Print