Makreelkoekjes

2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 6. Schil de aardappels en snijd in grote stukken. Snijd de lente-uitjes en verse dille fijn. Laat de makreelfilets uitlekken en prak ze een kleine beetje samen. Splits het ei.
  2. Kook de aardappels in kokend water tot ze zacht zijn. Laat het water uitlekken en stamp de aardappelen tot een puree.
  3. Smelt in een andere pan de boter en fruit hierin de uitjes glazig. Stamp de uitjes en dille door de aardappels en breng op smaak met zout en peper. Meng nu het eigeel en de makreelfilets door de aardappels.
  4. Maak van de aardappelmassa 8 kleine koekjes. Leg ze op een plaat en laat ze even afkoelen. Plaats de koekjes dan op een ingevette bakplaat en bak voor 12-15 minuten tot ze goed heet zijn.
  5. Verdeel de makreelkoekjes over de borden en serveer met tartaarsaus.

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Makreelfilets in Extra Vergine Olijfolie Easypeel (115g)
  • 450 g aardappels
  • 30 g boter
  • 3 lente-uitjes
  • ½ bosje verse dille
  • 1 ei (eigeel)
  • tartaarsaus
  • peper en zout
Delen
Print