Makreel burger

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

  1. Hak de uitjes fijn en de spinazie grof en rasp de schil van de limoen. Laat de makreelfilets uitlekken.
  2. Fruit de uitjes in een koekenpan tot ze zacht, maar nog niet verkleurd zijn. Laat ze afkoelen.
  3. Meng ondertussen in een kom de spinazie en limoenrasp met de stukken makreel. Klop het ei los en voeg deze samen met de broodkruimels en afgekoelde uitjes toe aan het mengsel. Kneed dit tot 4 ballen en druk deze een beetje plat tot burgers. Rol de burgers door wat bloem.
  4. Bak de burgers in een koekenpan met olijfolie voor 6-7 minuten tot beide kanten goudbruin kleuren. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Plaats de burgers in de broodjes en beleg met wat rucola en plakjes tomaat.

 

TIP: Maak zelf een simpele, smaakvolle saus voor je burger! Snijd de kappertjes, augurken en peterselie fijn. Meng deze ingrediënten samen met de mayonaise en limoensap naar smaak tot een heerlijke saus. 

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kappertjes
  • 4 augurken
  • 1 tl verse peterselie
  • limoensap (vers geperst uit de limoen van de makreelburger!)

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West MSC Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115g)
  • 200 g verse, gewassen spinazie
  • 4 lente uitjes
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 ei
  • 150 g broodkruimels / paneermeel
  • 4 broodjes
  • 50 g rucola
  • bloem
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print