Maaltijdsalade met Zalm en kerveldressing

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Kook de aardappels en snijd deze in stukjes. Laat ondertussen de zalm uitlekken en maak deze los. Snijd de tomaten in kwarten, snipper de ui, halveer de olijven en hak de kervel fijn.

2. Klop de mayonaise, yoghurt, mosterd en kervel door elkaar tot een dressing. 

3. Meng in een grote schaal de aardappels, tomaten, zalm, ui en kappertjes door elkaar. Meng de dressing er voorzichtig doorheen. Verdeel de salade over 4 borden of schaaltjes, garneer met de olijven en de overgebleven takjes kervel en serveer met brood.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (213 g)
  • 1 kg (vastkokende) aardappels
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • handvol groene olijven met piment
  • 4 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1.5 tl mosterd
  • 1 el gehakte kervel (+ extra takjes kervel voor garnering)
  • 1-2 el kappertjes
  • (boeren)brood
Delen
Print