Maaltijdsalade met John West For Salads

2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  • Kook de gesneden krielaardappeltjes in circa 10 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen.
  • Meng de witlof, venkel en appel in een kom en knijp meteen de limoen erover uit en meng het vervolgens even door elkaar (mooi voor de kleur en smaak).
  • Voeg de gesneden puntpaprika, avocado, walnoot en tonijn toe en meng alles door elkaar.
  • Meng, in een aparte schaal, de magere yoghurt met de gesneden dille en mosterd tot een dressing.
  • Serveer de salade in een schaal met de ei partjes er bovenop en daarover de yoghurtdressing. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon:
570 kcal - 30 g eiwit - 34 g vet - 31 g koolhydraten - 8 g voedingsvezels

Ingrediënten

  • 1 blikje John West For Salads Tuna Sundried Tomatoes 110g
  • 200 g krielaardappeltjes met schil, gesneden in plakjes
  • 100 g witlof (1 stronk), fijngesneden
  • 100 g venkel, fijngesneden
  • 100 g appel met schil, in stukjes gesneden
  • ¼ limoen
  • 60 g zoete rode puntpaprika, in kleine reepjes gesneden
  • ½ avocado, in kleine stukjes gesneden
  • 6 hele walnoten
  • 50 g magere yoghurt
  • 5 g verse dille, zeer fijngesneden (1 flinke eetlepel)
  • 1 tl Franse mosterd
  • 2 hardgekookte eieren, in parten
Delen
Print