Maaltijdsalade met John West For Salads
2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
- Kook de gesneden krielaardappeltjes in circa 10 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen.
- Meng de witlof, venkel en appel in een kom en knijp meteen de limoen erover uit en meng het vervolgens even door elkaar (mooi voor de kleur en smaak).
- Voeg de gesneden puntpaprika, avocado, walnoot en tonijn toe en meng alles door elkaar.
- Meng, in een aparte schaal, de magere yoghurt met de gesneden dille en mosterd tot een dressing.
- Serveer de salade in een schaal met de ei partjes er bovenop en daarover de yoghurtdressing. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon:
570 kcal - 30 g eiwit - 34 g vet - 31 g koolhydraten - 8 g voedingsvezels
Ingrediënten
- 1 blikje John West For Salads Tuna Sundried Tomatoes 110g
- 200 g krielaardappeltjes met schil, gesneden in plakjes
- 100 g witlof (1 stronk), fijngesneden
- 100 g venkel, fijngesneden
- 100 g appel met schil, in stukjes gesneden
- ¼ limoen
- 60 g zoete rode puntpaprika, in kleine reepjes gesneden
- ½ avocado, in kleine stukjes gesneden
- 6 hele walnoten
- 50 g magere yoghurt
- 5 g verse dille, zeer fijngesneden (1 flinke eetlepel)
- 1 tl Franse mosterd
- 2 hardgekookte eieren, in parten
Print