Love Food XL

2 personen
10 minuten
Lunch
Zalm rood

Bereiden

  1. Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel vel en graten. Hak de peterselie fijn. Pers de citroen uit en vang het sap op.
  2. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer gedurende 5 tot 10 minuten door, zodat er een zogenaamde witte roux (saus) ontstaat. Zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijven roeren, totdat er een mooie, gladde saus ontstaat.
  3. Roer de rode zalm, peterselie en het citroensap erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Serveer op warm, geroosterd bruin brood besmeerd met boter.

 

Bekijk hier hoe ik het recept bereid.

Eet smakelijk, groetjes Jaymz

Ingrediënten

  • 1 blikje John West MSC Wilde Rode Zalm (213g)
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 el verse peterselie
  • ½ citroen (citroensap)
  • zout en peper
  • 4 sneetjes Allison (of ander donker brood)
Delen
Print