Lentestamppot met rode zalm

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Giet ze af en vang het kookvocht op.

2. Lek ondertussen de zalm uit en verwijder het vel en de graten. Snijd de sla in grove repen, de zongedroogde tomaten in reepjes en hak de bieslook fijn.

3. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en evt. een scheut kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de kropsla, zalm, zongedroogde tomaat of kappertjes en bieslook door de puree. Breng op smaak met zout en peper en serveer de stamppot meteen zodat de slareepjes een knapperige beet houden.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 1 kropsla
  • 2 el zongedroogde tomaten of 1 el kappertjes
  • 3 el bieslook
  • 125 ml crème fraîche (halfvet)
Delen
Print