Lauwwarme Salade met gegrilde groente en Tonijn

4 personen
30 minuten
Lunch
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180ºC. Snijd het ciabatta brood in blokjes van ongeveer 2 cm. Maak een sausje van olijfolie, geperste knoflook, peper en zout en meng met het brood. Zet ongeveer ±15 minuten in de oven, totdat de croutons krokant zijn.
  2. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in dunne plakjes. Snijd de gegrilde paprika in reepjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  3. Grill ondertussen op een grillplaat of grillpan de aubergines en courgettes. Verdeel deze over een schaal. Leg de gegrilde paprika op de groenten. Verdeel de rucola, tonijn, olijven en de pijnboompitjes erover.
  4. Leg de croutons aan de zijkant van het gerecht. Maak tot slot een dressing van balsamico azijn, 6 el olijfolie en peper en zout naar smaak. Sprenkel dit over de salade.

 

Smakelijk eten!

 

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 zakje rucola
  • 1 potje gegrilde paprika (295 g)
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 el pijnboompitjes
  • 1 ciabatta brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el balsamico azijn
  • peper en zout
Delen
Print