Kerrierijst met Makreelfilets
Bereiden
1. Was de sperziebonen en snijd de kopjes ervan af. Snipper de ui en hak de peterselie fijn. Laat de rozijnen weken in heet water. Lek de makreelfilets uit, vang de olie op en verdeel de makreel in stukjes.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard en kook de sperziebonen in 5 min. knapperig gaar.
3. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Verhit in een wok de opgevangen olie van de makreel en fruit de ui. Bak het kerrie- en chilipoeder 1 min. mee.
4. Schep de sperziebonen door de rijst en bak 2-3 min. Schep de makreel met de uitgelekte rozijnen en de peterselie door het geheel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en garneer met de plakjes ei.
TIP: Lekker met een frisse tomatensalade!
Ingrediënten
- 2 blikes John West Makreelfilets in Water Easypeel (115 g)
- 400 g sperziebonen
- 1 ui
- 1 bosje platte peterselie
- 3 el rozijnen
- 300 g Toverrijst Extra (Lassie, pak van 400 g)
- 2 eieren
- 2-3 tl kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder