Italiaanse pastasalade met tonijn

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is, giet deze dan af en spoel met koud water.
  2. Meng ondertussen de balsamico azijn met de olijfolie en een geperst teentje knoflook tot een dressing. Hak de ui en basilicum fijn. Snijd de komkommer, mozzarella en artisjokken in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten.
  3. Voeg alle ingrediënten van stap 2 toe aan de pasta en meng goed door. Voeg de olijven, kappertjes en tonijnstukken zonder uit te lekken toe, en meng de pastasalade tot een geheel. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

 

TIP: Deze Italiaanse salade is extra lekker met een garnering van Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnstukken in Olijfolie (145g)
  • 260 g penne
  • 2 el balsamico azijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g mozzarella
  • 300 g cherry tomaatjes
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 70 g zwarte olijven
  • 70 g zongedroogde tomaten
  • 4 artisjokken
  • 1 el kappertjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • zout en peper
Delen
Print