Italiaanse pastasalade met tonijn

2 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

Tijd voor wat frisse pasta-inspiratie! Met dit heerlijke recept van sportchef Erik, zet jij een gezonde én lekkere pastasalade met tonijn op tafel!  

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel het met koud water na.
  • Meng ondertussen de balsamico azijn en de olijfolie in een kom.
  • Pers of hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan het mengsel in de kom voor de dressing.
  • Hak de ui en basilicum fijn. Snijd de komkommer, mozzarella en artisjokken in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten.
  • Voeg alle gesneden ingrediënten en dressing toe aan de pasta en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de olijven, kappertjes en tonijnstukken met de olijfolie toe en meng de pastasalade tot een geheel.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak en je pastasalade is klaar!

Ingrediënten

  • 1 blikje John West tonijnstukken in olijfolie (145g)
  • 260g penne
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150g mozzarella
  • 300g cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 70g zwarte olijven
  • 70g zongedroogde tomaatjes
  • 4 artisjokken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • Zout en peper naar smaak
Delen
Print