Italiaanse pastasalade met tonijn
2 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn
Bereiden
Tijd voor wat frisse pasta-inspiratie! Met dit heerlijke recept van sportchef Erik, zet jij een gezonde én lekkere pastasalade met tonijn op tafel!
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel het met koud water na.
- Meng ondertussen de balsamico azijn en de olijfolie in een kom.
- Pers of hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan het mengsel in de kom voor de dressing.
- Hak de ui en basilicum fijn. Snijd de komkommer, mozzarella en artisjokken in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten.
- Voeg alle gesneden ingrediënten en dressing toe aan de pasta en meng dit goed door elkaar.
- Voeg de olijven, kappertjes en tonijnstukken met de olijfolie toe en meng de pastasalade tot een geheel.
- Voeg peper en zout toe naar smaak en je pastasalade is klaar!
Ingrediënten
- 1 blikje John West tonijnstukken in olijfolie (145g)
- 260g penne
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 150g mozzarella
- 300g cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- ½ rode ui
- 70g zwarte olijven
- 70g zongedroogde tomaatjes
- 4 artisjokken
- 1 eetlepel kappertjes
- 6 blaadjes basilicum
- Zout en peper naar smaak
Print