Indonesische Makreel
Bereiden
1. Snipper de uien. Snijd de knoflook in plakjes. Schil de gember en hak deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de halve chilipeper en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd de tomaten in blokjes. Lek de makreelfilets uit.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui, knoflook, gember en de chilipeper enkele minuten in de olie. Voeg de tomatenpuree en aubergine toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 dl water en voeg de ketjap manis, citroensap (of -blad), sperziebonen en de tomaat toe. Stoof het geheel 8 minuten met een deksel op de pan op matig vuur.
3. Schep de makreelfilets voorzichtig door het groentemengsel en warm even door.
4. Serveer met de rijst en kroepoek.
Ingrediënten
- 2 blikjes John West MSC Makreelfilets in Water Easypeel (115g)
- 300 g Toverrijst Extra (Lassie, pak van 400g)
- 300g sperziebonen
- 1 kleine aubergine
- 3 tomaten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember (of 1 tl gemberpoeder)
- ½ chilipeper
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 5 el ketjap manis
- 2 el citroensap of 4 citroenblaadjes (toko)
- 2 el (arachide) olie
- TIP: kroepoek