Gevulde ronde courgette

4 personen
60 minuten
Feest
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 6. Hak de cashewnoten grof en snijd de bieslook in stukjes. Plaats de 180 gram tonijn in een grote kom en plet met een vork. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Snijd een top van elke courgette als een soort hoedje af, en hol de rest van de courgettes uit. Stoom de courgettes voor 10 minuten en bestrooi met een snufje zout. Plaats de courgettes daarna ondersteboven op een rooster zodat het water er uit komt.
  3. Kook de quinoa in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dek af en laat het een paar minuten rijzen.
  4. Meng de cashewnoten, bieslook, quinoa en een deel van de Parmezaanse kaas door de tonijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop het ei los en meng dit goed door het tonijnmengsel.
  6. Vul de courgettes met het tonijnmengsel en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Plaats het dekseltje daar weer bovenop en plaats alle courgettes in een ovenschaal. Bak voor 20 minuten en serveer direct.

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West Tonijnstukken met een Vleugje Water (60g, per 2 verpakt)
  • 8 ronde courgettes
  • 50 g quinoa
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 40 g cashewnoten
  • 1 ei
  • 2 sprietjes bieslook
  • zout en peper
Delen
Print