Gevulde aardappel met tonijn

2 personen
Langer dan 1 uur
Tussengerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 6. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie en prik 3 keer in elke aardappel met een vork. Plaats de aardappels bovenin de oven en bak voor 1 uur en 15 minuten.
  2. Meng in een kom de tonijn met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de knapperige aardappels uit de oven, snijd ze doormidden en lepel de vloeibare binnenkant eruit. Voeg het binnenste van de aardappels samen met de boter toe aan de tonijnmayonaise en meng dit tot een glad geheel. Breng weer op smaak met zout en peper.
  4. Vul de uitgeholde aardappels met het tonijnmengsel, bestrooi met de geraspte kaas en zet ze terug in de oven voor 10-15 minuten. Serveer met een simpele groene salade.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 2 grote aardappels
  • 2 el mayonaise
  • 1 el gezouten boter
  • 2 el cheddar kaas
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print