Gekonfijte aardappels met tonijn en groene asperges

4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Snijd de aardappels doormidden, maar laat de schil zitten. Meng de olie en verse kruiden met de knoflook en zout tot een kruidenolie. Gaar de aardappels voor 30 minuten in de kruidenolie op een laag vuur. De Roseval aardappels zijn vastkokend en vallen dus niet snel uit elkaar. Zodra de aardappels gaar zijn, laat je ze afkoelen.

2. Snijd de asperges, courgette en rode puntpaprika in kleine blokjes en wok deze kort met wat knoflook.

3. Als de aardappels zijn afgekoeld, haal het binnenste eruit en meng dit met de losgemaakte tonijn en de gewokte groenten. Vul de uitgeholde aardappels met dit mengsel en serveer ze.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnmoot met een Vleugje Olijfolie (120g)
  • 12 roseval aardappels
  • 4 groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 handje verse kruiden (bijv. rozemarijn, basilicum en tijm)
  • 2 teentjes knoflook
  • een snufje zeezout
  • olijfolie
Delen
Print