Frisse tonijnburger met citroenmayonaise

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

1. Snipper de ui, snijd de augurken in schijfjes en splits de eieren. Laat de twee blikjes John West Tonijnstukken uitlekken en vang de olie op.

2. Meng de tonijn met de gesnipperde ui, eidooiers en bloem tot een stevig geheel. Kneed er vier tonijnburgers van. Bestrijk de tonijnburgers met een kwastje met een dunne laag olijfolie of gebruik de olie die je hebt opgevangen. Grill de burgers in vier minuten aan beide kanten bruin.

3. Meng de mayonaise met het citroensap. Was de sla en snijd de tomaten in plakjes.

4. Besmeer de broodjes met een flinke laag citroenmayonaise en een blaadje sla. Top de burgers af met augurken en tomaat.

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnstukken in Zonnebloemolie (145g)
  • 1 rode ui
  • ½ pot augurken(schijfjes)
  • 2 eidooiers
  • 4 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen, het sap
  • 4 el mayonaise
  • 2 trostomaten
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 4 ciabattabroodjes
Delen
Print