Fishcakes Zalm

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Kook de aardappels. Lek de zalm uit en maak deze los - verwijder eventuele vel en graten. Splits de eieren. Hak de verse bieslook of dille fijn.

2. Prak de aardappels fijn en meng de zalm, eidooiers, boter, bieslook -of dille-, de kappertjes en naar wens limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm platte koekjes van het mengsel en wentel ze door de bloem.

3. Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de fishcakes aan weerszijden goudbruin en gaar.

TIP: Lekker met bloemkoolpuree en veldsla.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (418 g)
  • 400 g aardappels
  • verse bieslook of dille
  • 2 eidooiers
  • 1 el boter
  • 2 el kappertjes
  • beetje gezeefde bloem
  • 1 el limoensap (optioneel)
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print