Feestelijke terrine met zalm, tonijn en makreel
4 personen
60 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood
Bereiden
Met deze feestelijke terrine van sportchef Erik haal jij alles uit de kast tijdens de feestdagen. Snel in elkaar gezet, zodat je niets hoeft te missen van de gezelligheid!Â
Â
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop 1 ei los in een kom en meng dit met de Rode Zalm.
- Klop in een andere kom 1 ei los en meng dit met de uitgelekte tonijnstukken.
- Schil de pastinaak en de winterwortel met een dunschiller.
- Snij de pastinaak en winterwortel met een kaasschaaf in dunne plakken.
- Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier met een ruime flap aan de bovenkant, zodat je later de cakevorm van boven af kunt dekken.
- Wrijf de olijfolie op de bodem op het bakpapier en bedek dit met een laagje spinazieblaadjes.
- Klop de overige 2 eieren in een kom en dep met een kwastje het ei over de spinazieblaadjes.
- Verdeel de zalm nu over de spinazie, druk het iets aan en dep weer met het kwastje met ei.
- Leg de pastinaak plakken over de zalm en dep weer met het kwastje met ei.
- Verdeel de uitgelekte makreelfilets en leg hier de wortelplakken op. Dep weer met het kwastje met ei.
- Verdeel de tonijn in de vorm en druk het zachtjes aan, beleg de bovenkant met spinazieblaadjes en dep weer met het kwastje met ei.
- Bedek de bovenste laag nu ruim met de flap bakpapier.
- Plaats vervolgens de terrine in een voorverwarmde oven en bak het 35 minuten.
- Check na 35 minuten met een prikker of het vocht weg is.
- Direct na het bakken haal je de terrine met bakpapier uit de cakevorm.
- Nu kun je met een scherp mes mooie dikke plakken snijden. Bon appetit!
Serveertip
De terrine is heerlijk als warme maaltijd, maar je kunt de terrine ook af laten koelen en later koud serveren bij een maaltijd.
Voedingswaarde per plak van 75 g
170 kcal – 18 g eiwitten – 10 g vet – 2 g koolhydraten
Â
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Wilde Rode Zalm 213g
- 2 blikjes John West Tonijnstukken in olijfolie 145g
- 3 blikjes John West Makreelfilets Mediterraans Easy Peel 115g
- 4 eieren
- 1 pastinaak (100 g)
- 1 winterwortel (120 g)
- 100 g baby spinazie
Print