Fast Family Diner

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Makreel

Bereiden

  1. Snijd de ui, wortel, venkel en bleekselderij in blokjes. Snijd het pepertje, koriander en de knoflook fijn. Laat de makreelfilets uitlekken.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, venkel en bleekselderij. Voeg het pepertje naar smaak toe.
  3. Voeg de gepelde tomaten en ras el hanout toe en laat ongeveer 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Bereid ondertussen de couscous zoals omschreven op de verpakking.
  4. Voeg op het laatste moment de makreel toe. Deze hoeft alleen warm te worden en niet te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer met couscous (of pasta!) en garneer met verse koriander.

 

Bekijk hier hoe ik het recept bereid.

Eet smakelijk, groetjes Jaymz

Ingrediënten

  • 3 blikjes John West MSC Makreelfilets in Water Easypeel (115g)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • ½ venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ Spaans pepertje
  • 5-10 g verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • 1 el ras el hanout (specerijen)
  • 300 g couscous
  • olijfolie
  • zout en peper
Delen
Print