Culinaire zalmpakketjes

4 personen
30 minuten
Voorgerecht
Zalm rood

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C / hete lucht oven 180°C / gasoven stand 6. Snijd ondertussen de prei in smalle ringen, de venkel in flinterdunne plakjes, de citroen in normale plakjes en rasp de wortel. Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel vel en graten.
  2. Snijd/knip het bakpapier in 4 stukken van 6x6 cm. Plaats een kwart van de totale hoeveelheid zalm in het midden van elk stukje bakpapier.
  3. Meng de prei, venkel, en wortel in een kom. Verdeel dit vervolgens over de vier zalmpakketjes.
  4. Maak elk pakketje af met een klein klontje boter, een schijfje citroen en een eetlepel witte wijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vouw het bakpapier samen zodat de inhoud van elk pakketje volledig bedekt is. Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak voor 12-15 minuten.
  6. Vouw de pakketjes open, garneer met een takje dille en serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Wilde Rode Zalm (213g)
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 knol venkel
  • 1 citroen
  • 4 kleine klontjes boter
  • 4 el droge witte wijn
  • verse dille
  • zout en peper
Delen
Print