Cocottes met tonijn en paprika

4 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  1. Snijd het pepertje fijn en meng deze samen (inclusief zaadjes!) met 3 el olijfolie in een kom. Meng de tonijn hier goed doorheen en laat minimaal 8 minuten marineren. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  2. Breek in 4 verschillende pannetjes of mooie kommen een ei kapot. Plaats in elk pannetje een flinke eetlepel slagroom, en verdeel de paprika en tonijn over de pannetjes.
  3. Plaats de schaaltjes in een grote pan met water, zonder dat er water in het eten terecht kan komen, maar ook zonder deksel. Kook voor 10 minuten het gerecht au bain marie klaar.

 

TIP: Voeg aan elk schaaltje een theelepel crème fraîche toe als garnering, voor een romiger resultaat.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Tonijnmoot met een Vleugje Water (120g)
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 gele paprika
  • 250 ml ongeklopte slagroom
Delen
Print