Caesarsalade met Makreel

4 personen
20 minuten
Lunch
Makreel

Bereiden

1. Kook de eieren in kokend water in 6-7 min. halfzacht. Spoel af onder koud water, pel en halveer ze. Lek ondertussen de makreelfilets uit.

2. Klop voor de dressing de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de geperste knoflook en 1 el water glad en breng op smaak met versgemalen peper.

3. Schep de helft van de dressing door de sla en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de makreelfilet en halve eieren erover, besprenkel met de rest van de dressing en verdeel de croutons erover. Bestrooi met versgemalen peper en serveer direct.

 

* Zelf croutons maken? Snijd 2 boterhammen in dobbelstenen. Wrijf een koekenpan in met een geplette knoflookteen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend goudbruin.

p.p. ± 550 kcal / 22 g eiwit / 48 g vet (waarvan 40 g onverzadigd) / 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
  • 4 eieren
  • 50 ml mayonaise (light)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kropjes kleine sla
  • 1 zakje kant-en-klare croutons*
Delen
Print