Caesarsalade met Makreel
Bereiden
1. Kook de eieren in kokend water in 6-7 min. halfzacht. Spoel af onder koud water, pel en halveer ze. Lek ondertussen de makreelfilets uit.
2. Klop voor de dressing de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de geperste knoflook en 1 el water glad en breng op smaak met versgemalen peper.
3. Schep de helft van de dressing door de sla en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de makreelfilet en halve eieren erover, besprenkel met de rest van de dressing en verdeel de croutons erover. Bestrooi met versgemalen peper en serveer direct.
* Zelf croutons maken? Snijd 2 boterhammen in dobbelstenen. Wrijf een koekenpan in met een geplette knoflookteen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend goudbruin.
p.p. ± 550 kcal / 22 g eiwit / 48 g vet (waarvan 40 g onverzadigd) / 8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 blikjes John West Makreelfilets in Zonnebloemolie Easypeel (115 g)
- 4 eieren
- 50 ml mayonaise (light)
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
- 4 kropjes kleine sla
- 1 zakje kant-en-klare croutons*