Bruschetta makreel en gemarineerde paprika
4 personen
20 minuten
Borrelhapje
Makreel
Bereiden
- Bedek de paprika’s met aluminiumfolie en grill deze voor een paar minuten (in de oven). Draai de paprika’s om wanneer ze koken. Haal ze onder de grill vandaan als ze bijna zwart kleuren, en wikkel ze dan direct in aluminiumfolie zodat ze helemaal zijn afgesloten van de lucht.
- Als de paprika’s zijn afgekoeld, verwijder dan het steeltje en de zaadjes. Pel de huid er voorzichtig vanaf. Snijd het overgebleven deel van de paprika in reepjes of kleine blokjes.
- Plaats de paprika in een kom en breng op smaak met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 geperst teentje knoflook, 4 fijngesneden blaadjes basilicum, zout en peper. Meng goed door.
- Laat de makreel uitlekken en snijd deze in stukjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en haal het overtollige water weg. Hak de tweede teen knoflook fijn. Snijd het brood in dikke sneden.
- Toast het brood. Smeer met een kwastje het warme brood in met een beetje olijfolie, bestrooi met een beetje knoflook en tomatenblokjes, en beleg tot slot met de gemarineerde paprika en makreelfilets.
Ingrediënten
- 1 blik John West MSC Makreelfilet in water Easypeel (115g)
- 1 bruin brood
- 4 tomaten
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 4 blaadjes basilicum
- 1 el balsamico azijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Print