Broodje Tonijnburger met bietenketchup

2 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Tonijn

Bereiden

  • Doe kikkererwten, de knoflook, ui, ei en havermout in een staafmixer beker en mix alles fijn
  • Voeg daarna de tonijnstukken met de olijfolie erbij en meng goed met een vork
  • Vorm van de massa 2 tonijnburgers
  • Pureer de 100 gram rode bieten met 50 gram tomatenketchup
  • Laat de roomboter heet worden in een koekenpan en bak de tonijnburgers om en om bruin en laat ze circa 8 minuten zachtjes doorgaren
  • Snij de Italiaanse bollen open en smeer beide binnenzijden met de bietenketchup
  • Leg de sla, de komkommer, augurkenrepen en de plakken tomaat op elkaar en daar boven op de tonijnburger en de garnering

Tip: recept is voor 2 personen, maar kan ook voor 4 iets kleinere burgers , dan wel de ingrediënten voor de saus en de broodjes verdubbelen. 

Ingrediënten

  • 50 g kikkererwten
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 25 g rode ui, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 25 g havermout
  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (à 145g)
  • 100 g kant-en-klare gekookte biet
  • 50 g Heinz tomatenketchup 50%
  • 1 tl roomboter
  • 2 Italiaanse bollen
  • 40 g veldsla
  • 50 g komkommer, in plakjes
  • 50 g tomaat, in plakjes
  • 30 g augurk, in reepjes
  • garnering eventueel met uienscheuten, kiemgroenten of alfalfa
Delen
Print