Bonen-tonijnsalade met ui

6 personen
10 minuten
Tussendoor
Tonijn

Bereiden

1. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en snipper de andere ui fijn. Snijd de verse peterselie en de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten en vocht van de tomaten, en snijd de tomaten in reepjes.

2. Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de fijngesnipperde ui, knoflook en witte-wijnazijn goed door elkaar.

3. Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng de bonen, uienringen en peterselie met de dressing in een kom. Laat het mengsel afgedekt en koel 1 uur intrekken.

4. Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade.

TIP: Serveer met boerenbrood of krokante toast (Haust) !

Ingrediënten

  • 2 blikjes John West Tonijnmoot met een Vleugje Zonnebloemolie (120 g)
  • 1 pot witte bonen (450 g)
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 3 el verse peterselie
  • 2 el zwarte olijfolie zonder pit
  • 2 rijpe trostomaten
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el witte-wijnazijn
Delen
Print