BBQ zalm-kebabspies
4 personen
10 minuten
Hoofdgerecht
Zalm roze
Bereiden
Zalm op de barbecue? Met dit recept heb je eenvoudig een lekkere spies van zalm!
Tip: Gebruik bij voorkeur metalen spiezen of BBQ pennen. Dit voorkomt het verbranden op de BBQ.
- Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed alles goed door
- Verdeel het in 4 gelijke porties.
- Kneed vervolgens iedere portie stevig tot een langwerpige vorm / kebab vorm.
- Steek een spies door de kebab en knijp dit in de handpalm nog even flink aan.
- Bewaar de spiesen in de koelkast tot de BBQ begint.
- Leg de kebabspiesen in een grillklem en grill de zalm-kebab om en om in 4 minuten gaar. Laat de BBQ maar beginnen!
Serveertip:
Heerlijk om te serveren met een tzatziki van Griekse yoghurt met knoflook, fijngesneden dille en flinterdun gesneden komkommer
Voedingswaarde per spies:
100 kcal – 11 g eiwitten - 4 g vet – 4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 blikje John West Wilde Roze Zalm (213 g)
- 30 g rode ui, fijngesnipperd
- 2 beschuiten, door een zeef fijngewreven
- 1 ei
- 2 flinke tl shoarmakruiden
- 1 flinke tl Provençaalse kruiden
Print