Aardappelsalade met Tonijn

4 personen
30 minuten
Lunch
Tonijn

Bereiden

1. Was de aardappels en kook ze met schil in 20 min gaar, maar stevig (controleer dit door erin te prikken). Giet ze af en laat ze afkoelen.

2. Snijd de lente-ui en olijven in plakjes. Hak de zongedroogde tomaten en peterselie grof. Snijd de afgekoelde aardappels in stukken. 

3. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op in een schaaltje. Voeg het citroensap en de mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Meng de aardappels met de dressing, de olijven, de zongedroogde tomaten en de kappertjes. Schep de tonijn en de lente-ui losjes door de salade. Garneer het gerecht met de peterselie.

Ingrediënten

  • 1 blikje John West Tonijnstukken in Olijfolie (145 g)
  • 500 g jonge vastkokende aardappels
  • 1 lente-ui
  • 1 el zwarte olijven
  • 10 zongedroogde tomaten
  • sap van een ½ citroen
  • 2 el peterselie
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl kappertjes
  • zout en peper
Delen
Print