Aardappel-Zalmsalade

4 personen
20 minuten
Hoofdgerecht
Zalm rood

Bereiden

1. Kook de aardappelen en doperwten tot deze gaar zijn. Snijd de aardappelen in stukjes.

2. Laat ondertussen de zalm uitlekken en maak deze los. Snipper de ui, hak de peterselie en de dille fijn, snijd de paprika in blokjes. Pers het sap uit de citroen en vang dit op in een schaaltje.

3. Klop de mayonaise, citroensap, ketchup, dille en 1 el peterselie door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de aardappel, ui, overige peterselie, doperwtjes, paprika en zalm voorzichtig door elkaar. Verdeel over de borden en garneer met de dressing.

Ingrediënten

  • 1 blik John West Rode Zalm (213 g)
  • 400 g gekookte (vastkokende) aardappels
  • 200 g doperwten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • volle hand peterselie
  • 1 tl gehakte dille
  • sap van 1 citroen
  • 5 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • zout en peper
Delen
Print